Skeniranje je olakšano - sa jednom od dvije najbolje kamere na tržištu.

Digitalno skeniranje s CEREC-om je jednostavno: skenirajte preparaciju i suprotnu čeljust s CEREC Omnicam-om ili CEREC Bluecam-om. Samo nekoliko klikova je potrebno za obilježavanje margine. Softver vam pomaže u obilježavanju te Vam omogućuje 3D pogled na preparaciju.

 

CEREC Omnicam

Jednostavno rukovanje, skeniranje bez kontrast spreja i precizne 3D snimke u prirodnoj boji! CEREC Omnicam je jedinstveni proizvod i senzacija na tržištu CAD/CAM kamera. 

CEREC Omnicam je ergonomski dizajniran za lakše rukovanje: uzimanje digitalnih snimaka nikad nije bilo tako jednostavno za korisnika i za pacijenta.

CEREC AC und Omnicam

Prednosti CEREC Omnicam-a
 • Jednostavno rukovanje
 • Skeniranje bez kontrast spreja
 • Precizne 3D snimke u prirodnoj boji

 

 

Više o CEREC Omnicam-u

Skeniranje bez kontrast spreja

CEREC Omnicam je optimiziran za skeniranje bez spreja na prirodnim zubima i gingivi. Samo postavite kameru iznad željenog područja i skeniranje automatski počinje. Eliminacijom kontrast spreja proces skeniranja je jednostavnije naučiti. Skeniranje punog zubnog luka i skeniranje manje površine se sada može izvesti mnogo ugodnije i brže nego ikada.

Jednostavno rukovanje

Savršen pristup

CEREC Omnicam sjeda savršeno u korisnikovu ruku.  Zahvaljujući tankom dizajnu i kompaktnom vrhu kamere, skeniranje stražnjih zubi ne predstavlja problem. Zaobljene vanjske konture omogućuje jednostavno okretanje kamere. Neovisno o tome sjedi li pacijent uspravno ili leži, Vi možete skenirati gornju i donju čeljust ergonomski bez mijenjanja Vašeg prirodnog položaja.

Besprijekorni proces skeniranja

Jednostavno postavite kameru iznad zubi i proces skeniranja započinje. Podaci se generiraju sukcesivno u 3D model. Besprijekorni proces skeniranja isporučuje impresivnu dubinsku oštrinu. Dodatno, skeniranje se može prekinuti i nastaviti u bilo kojem trenutku. 

Precizne 3D slike u prirodnoj boji

Impresivno je gledati kako 3D model u boji nastaje na monitoru tijekom skeniranja. Različite površine su prikazane u prirodnoj boji. Direktna i realistična povratna informacija pomaže u orijentaciji unutar usne šupljine i omogućuje prepoznavanje amalgama, zlata i kompozita, te pomaže u određivanju ruba preparacije i gingive.

 

Skeniranje sa CEREC Bluecam-om

Preciznost i jednostavnost upotrebe

Jednostavno korištenje, isprobana i dokazana Bluecam tehnologija i brza akvizicija slika. Mnogi korisnici diljem svijeta svakodnevno koriste CEREC AC Bluecam. Pomoću CEREC Bluecam-a mogu se skenirati nasprejane površine zuba u samo nekoliko sekundi. Ova kamera omogućuje iznimnu preciznost i učinkovitost, te je posebno pogodna za restauracije pojedinačnih krunica.

Prednosti CEREC Bluecam-a 
 • Visoka preciznost, dokazano na tisuće puta u kliničkoj praksi 
 • Jednostavna za korištenje
 • Brza akvizicija slika nasprejanih površina 

CEREC AC and Bluecam

 

Više o CEREC Bluecam-u

CEREC Chairside

Automatsko snimanje slika

CEREC Bluecam stječe niz pojedinačnih slika koje se zatim izračunavaju s velikom preciznošću kako bi se stvorio virtualni 3D model. Kamera automatski prepoznaje pravi trenutak da se aktiviraju ekspozicije.

Stabilizacija slike

Kratko vrijeme ekspozicije CEREC Bluecam-a sprječava mutnu sliku. Dodatno, ugrađeni sustav za otkrivanje podrhtavanja osigurava da su slike stečene samo kada je kamera u stanju mirovanja. CEREC softver automatski odabire optimalne podatke za kreiranje 3D modela.

chairside dental shooting

chairside software

Izvanredna dubinska oštrina

Možete staviti CEREC Bluecam izravno na površinu zuba uz pomoć potpore kamere ili ostavljajući mali razmak između kamere i površine zuba. U oba slučaja paralelni snop svjetlosti i opsežna dubinska oštrina osiguravaju izvrsnu kvalitetu slike i jednostavnost korištenja.

Neprekidni izvor napajanja (opcija)

Omogućuje privremeni prijenos CEREC AC-a iz jedne u drugu ordinaciju dok je glodanje još uvijek u tijeku. Nakon toga možete odmah početi sa skeniranjem. Podaci ne mogu biti izgubljeni tijekom kratkog nestanka struje.

 

 

Usporedba između CEREC Omnicam-a i CEREC Bluecam-a

Svojstvo CEREC Omnicam CEREC Bluecam
Tehnika snimanja Kontinuirano snimanje u boji
Kontinuirana snimanje podataka generira 3D model.
Pojedinačne snimke
Nekoliko slika se kombinira kako bi se stvorio 3D model.
Područje primjene Pojedinačni zub, kvadrant, puna čeljust. Skeniranje bez kontrast spreja je posebno pogodno za skeniranje veće površine. Pojedinačni zub, kvadrant, (mogućnost i pune čeljusti).
Dimenzije Ukupna dužina: 228 mm
Duljina košuljice kamere: 108 mm
Visina i širina vrha: 16 mm
Ukupna dužina: 206 mm
Duljina vrha kamere: 86 mm
Visina i širina vrha: 22 x 17 mm
Težina 313 g 270 g
Udaljenost kamere od površine Kamera se pomiče na udaljenosti od 0 do 15 mm iznad površine zuba. Kamera se može postaviti direktno na površinu zuba.
Otvoreni format*
Nema naknade za korištenje Sirona Connect: (Prijenos podataka u laboratorij)
Može se kombinirati sa glodalicom
3D skeniranje u boji  
Nije potreban sprej za skeniranje  
Prednosti
 • Jednostavno rukovanje
 • Skeniranje bez kontrast spreja
 • Precizne 3D slike u prirodnoj boji
 • Visoka preciznost, dokazano na tisuće puta u kliničkoj praksi 
 • Jednostavno za korištenje
 • Brza akvizicija slika nasprejanih površina 

* Digitalni otisak se može procesuirati uz pomoć inLab softvera (preko Sirona Connect).

 

 

CEREC Varijacije

Savršeno odgovara Vašim potrebama

S trenutnim učinkom, CEREC s CEREC Omnicam-om je dostupan u nekoliko modela: kao kompaktna, mobilna i dokazana CEREC AC (acquisition center) jedinica ili kao fleksibilan stolni model, CEREC AF (acquisition flex).

CEREC AF (fleksibilna stolna jedinica)

CEREC AF model se sastoji od CEREC Omnicam-a, držača i računala sa monitorom. CEREC Omnicam se može lagano prebaciti iz jedne ordinacije u drugu. Ovo rješenje je idealno za veće ordinacije sa prostorima na nekolio katova ili lokacija, te ordinacije sa nedostatkom prostora. 

Dijelovi:

CEREC Omnicam uključujući držač i računalo sa monitorom, tipkovnica, miš, tablet i Sirona Remote softver. 

Prednosti CEREC AF-a

Veza na stolno računalo koje štedi prostor 

Postavite CEREC Omnicam na držač za kameru u željenu poziciju i spojite ga na Sirona stolno računalo u ordinaciji. Možete koristiti računalni monitor, tablet ili monitor na stomatološkoj jedinici (SIVISION) kao zaslon. Također možete upravljati softverom preko tableta. 

Fleksibilnost u Vašoj ordinaciji

Ovaj model omogućuje Vam jednostavno prebacivanje CEREC Omnicam-a iz jedne ordinacije u drugu, spajanje sa CEREC radnom stanicom i nastavak rada. Samo je jedna kamera potrebna za nekoliko CEREC radnih stanica - vrlo isplativo rješenje za učinkovito planiranje terapije.